Roularta vervangt De Streekkrant door Deze Week

De gratis krant De Streekkrant (die in de laatste CIM-studie 2,5 miljoen lezers telde in Vlaanderen) is sinds 18 januari Deze Week geworden. Uitgever Roularta is van oordeel dat de benaming al te veel opgenomen is in het algemene taalgebruik en er dus behoefte was aan een nieuwe naam. Die gaat gepaard met een nieuwe formule, geïnspireerd door het succes van het andere gratis weekblad van de groep: De Zondag.

Concreet betekent dat minder maar grotere edities, met meer adverteerders, meer volume en meer redactionele bladzijden. Het streefdoel is gemiddeld 40 à 48 bladzijden, overal in alle steden en gemeenten van Vlaanderen, gespreid over 34 regionale edities. De eerste bladzijde van Deze Week wordt 100% redactioneel en bevat geen reclame. Daarna volgt het actuele nieuws, met als grootste blok de regionale en lokale actualiteit, met o.a. sport en dan de praktische rubrieken (vrije tijd, huis en tuin, culinair,…). Bij wijze van afsluiter zijn er dan nog de jobadvertenties (Streekpersoneel.be), de immorubriek en de notariële aankondigingen.

Deze Week zal voortaan elke week op woensdag verspreid worden, om de lezers aldus in staat te stellen vooruit te plannen voor het weekend. De verspreiding gebeurt hoofdzakelijk via huis-aan-huis-verspreiding en in bepaalde stedelijke centra nu ook via extra display-distributie op zorgvuldig gekozen centrale plaatsen (in krantenwinkels en buurtwinkels, bibliotheken, enz).