Instagram lanceert eigen shopping-platform

Instagram besteedt de tweede om inkomsten te genereren met zijn recordpubliek. Het sociale netwerk was tot nu toe beperkt tot het delen van foto’s en video’s beperkt. Sinds 20 maart wordt de functionaliteit “Shopping” in vijf Europese landen ontwikkeld, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en Italië. Buiten Europa lanceert Instagram Shopping zich ook in Canada, Australië en Brazilië.

Het einde van “link in the bio”

Met de knop “Shopping” kunnen merken producten rechtstreeks in hun publicaties taggen, alsof het een persoon is, en gebruikers in één klik omleiden naar de specifieke Instagram-pagina van het product. Op deze pagina vinden de gebruikers direct de link naar de commerciële site zonder op het Internet te moeten zoeken. Dit systeem is zeker het einde van “link in the bio”, onpraktisch, om de winkelervaring op Instagram te stroomlijnen.

De functie is al beschikbaar in de VS sinds 2016. Volgens Instagram zou dit het publiek en de online verkoop van bedrijven die het gebruiken enorm hebben vergroot.

 Vijf “tags” per publicatie

Alle bedrijven kunnen de functie gebruiken, op voorwaarde dat ze eerder een business-account hebben gemaakt. Meer dan 25 miljoen bedrijven hebben er al een wereldwijd! Merken kunnen maximaal vijf producten per publicatie taggen. Als ze een carrousel met afbeeldingen gebruiken, kunnen ze er maximaal twintig taggen. De functionaliteit is nog niet beschikbaar in de “Stories”. Er moet ook opgemerkt worden dat alleen de fysieke producten op dit moment in aanmerking komen, kleding, cosmetica en technologische producten op kop.

“Shopping” werkt ook nog niet voor servicebedrijven, maar Instagram zou de winkelknop snel kunnen openen voor restaurants, bars, touroperators, luchtvaartmaatschappijen …

Een groot commercieel potentieel

Voor adverteerders kan deze nieuwe functie een buitengewone zakelijke kans vormen. Met 800 miljoen gebruikers wereldwijd is Instagram een ​​echte oorlogsmachine, favoriet bij de jongste (41% van de gebruikers tussen 16 en 24 jaar). En omdat goed nieuws nooit alleen komt, factureert het sociale netwerk geen enkel percentage van de omzet, althans voorlopig.

Binnenkort in België of Nederland? 

Als succes wordt behaald, wat waarschijnlijk het geval is met het oog op de resultaten in de Verenigde Staten, zou het concept zich verder moeten ontwikkelen en in andere landen moeten gelden. België en Nederland zijn misschien wel de volgende jachtplekken voor Instagram, dus is het tijd om serieus te worden over dit sociale netwerk, zodat je kansen niet mist wanneer ze opduiken.

Geopress is natuurlijk beschikbaar aan uw zijde om uw aanwezigheid op sociale netwerken te volgen en te meten, en om influencers te vinden die u kunnen helpen uw omzet te laten groeien! Een vraag, een aanbod? Klik dan hier!

Foto: Marketing Land