Edition Ventures lanceert Belgische versie van Ladies en zet Public stop

Edition Ventures kondigt aan dat het in eind april het eerste nummer van de Belgische versie van het glamourblad Ladies lanceert. Dat is eigendom van de Italiaanse groep Class Editori. De groep positioneert Ladies als de vrouwelijke tegenhanger van het mannenblad Gentleman, ook eigendom van Class Editori en waarvoor Editions Ventures ook de licentie heeft. Doelgroep: vrouwen tussen 30 en 40 die in de stad wonen, verfijnd en nieuwsgierig zijn, zin voor humor hebben, durven dromen en trends zetten.

De Belgische versie zal 200 pagina’s tellen, in, een mix van de beste internationale artikels en lokale content. Het zal twee keer per jaar (eind april en eind oktober) verschijnen in het Nederlands en het Frans op in totaal 30.000 exemplaren. Juliette Debruxelles wordt hoofdredacteur van het nieuwe blad. Naast een printmagazine wil de uitgever ook een Belgische website en evenementen onder het merk plaatsen.

De aankondiging valt samen met de beslissing van de uitgever om de Belgische versie van het vrouwenblad Public vanaf 2017 niet meer uit te geven.

Meer info over Ladies vindt u hier!